V Pivovaru Chýně najdete speciality české kuchyně

Pro hosty, žíznivé příznivce cyklistiky a rodiny s malými dětmi Pivovarský dvůr Chýně připravuje levná polední menu a chutné speciality české kuchyně. Současný Pivovarský dvůr Chýně u Prahy dříve sloužil k pěstování hospodářské zvěře v objektu klášterních hospodářských budov. Nyní se v Pivovarském dvoře Chýně u Prahy nachází výletní restaurace s dětským koutkem Praha, klasická pivnice a výtečné odpočinkové místo s rychlým občerstvením.

Pivovarský dvůr Chýně
Pivovarský dvůr Chýně

Pivovar má výtečnou polohu přímo na stezce pro cyklisty, návštěvníci si na zahrádce zamlouvají nejlepší domácí bramboráčky, skvělé daňčí klobásy, různorodé steaky, domácí limonády pro děti a polotmavé dvanáctky pro rodiče. Zajímavá restaurace s dětským koutkem Praha se musí zamlouvat především rodinám s dětmi, které se mohou v dětském koutku těšit na různé legrační akce, návštěvou je poctí babička z pohádky, tvoří se malování na obličej, k mání je skákací hrad, pořádají se soutěžní odpoledne anebo bublinková diskotéka. V Pivovarském dvoře Chýně u Prahy je ideální prostor i pro pořádání dětských narozeninových party a jiných oslav s lahodným občerstvením. Turisté si v příjemné restauraci mohou příjemně zkrátit čekání na odlet z nedalekého Letiště Václava Havla v Ruzyni.

Výtečné polední menu a speciality české kuchyně se prokládají lahůdkami, jako jsou masa na grilu, avšak také koleno pečené na pivu, nenapodobitelný pivovarský guláš, speciálně pečená žebírka, vynikající tatarák z pravé svíčkové, různé steaky ze speciálních druhů masa, chystají se staročeské hody, na jídelním lístku je také králičí špíz, husí i kachní specialitky, skvělá hovězí svíčková, svíčková z telecího masa, případně svíčková na smetaně. Všechna polední menu obsahují polévku a hlavní jídlo, a to za 85 korun. Avizovaná piva jsou kvasnicová, svrchně nefiltrovaná nebo spodem kvašená. Při vaření piva se dodržují staročeské výrobní postupy a technologie, a to s využitím sladu, jakožto i vody i chmele. Proto český světlý ležák je tradiční světlé, kvasnicové pivo uvařené z tuzemských surovin, chmelené proslulým chmelem z Žatce.