Jak na skvělé domácí jogurty, znamenitý sýr a výtečný kefír?

16.03.2019

Chutný domácí jogurt. Domácí sýr. Chemické prefabrikáty z obchodních řetězců nahradily lahůdky z farmářských tržišť. Jak by se daly v domácím prostředí takové dobroty zhotovit? Firma Bulgaricus poskytuje receptury na dané výrobky a takové, jež dokáže doma vyrobit každá dovedná hospodyňka, avšak i lecjaká mlékárna specializující se na výrobu mlékárenského zboží dle známých receptů ve větším objemu. Poznejte kefíry, jogurty, znamenité sýry s bulharskou smetanovou a sýrařskou kulturou a ostatní už vám přijdou mdlé.

Jogurtová kultura
Jogurtová kultura

Pro výrobu sýra doma určitě budete potřebovat nezbytné suroviny: chlorid vápenatý a syřidlo na výrobu sýrů. Chloridu vápenatého je třeba pro lepší sýřitelnost a výtěžnost mléka. Navíc tento produkt výborně zastoupí absentující kalcium, jenž kvůli pasterizaci mléka mizí. Nízké množství kalcia zapřičiňují špatnou srážlivost mléka. Pro nutné mléčné srážení se musí přidávat syřidlo, jak vynikající živočišné syřidlo na výrobu sýrů, tak rostlinné syřidlo či mikrobiální syřidlo. Všechny potřebné výrobky nabízí e-shop Bulgaricus.

S nabízenými mlékárenskými kulturami e-shopem snadno uděláte domácí jogurt, špičkový čerstvý sýr, potřebnou zakysanou smetanu, zdraví prospěšný kefír, bio acidofilní mléko a bio raženky. Znamenitá kefírová kultura je využívána pro dělání kefíru doma, sýrařská kultura k výrobě sýru, bulharské smetanové kultury se využívá pro dělání zakysané smetany a tvarohu, pro jogurty se využívá živá jogurtová kultura. Pestrá nabídka internetového obchodu obsahuje kompletní suroviny nutné k domácí výrobě. V internetové prodejně Bulgaricus jsou na seznamu i probiotika po antibiotikách na střeva, jež mají obrovskou zásluhu na rovnováze ve střevech, ale i v celém organismu. Je známým faktem, že narušená střevní mikroflóra je příčinou mnoha neduhů. Uvedená probiotika pomáhají obnově střevní mikroflóry a celého organismu u dětí, mužů a žen.